Tere,
Mul on selline küsimus, et miks laktoos annab hõbepeegli reaktsiooni aga sahharoos ei anna?
ning samuti, et
Mitu liitrit vesinikku kulub 200 gr glütserüültrioleaadi hüdrogeenimiseks, kui viimane sisaldab 8% lisandeid? - kuidas ma teen seda?
Ettetänades.
Miks laktoos annab hõbepeegli ,aga sahharoos mitte?
Miks laktoos annab hõbepeegli ,aga sahharoos mitte?
Viimati muutis tauri, 21 Mai 2011, 17:50, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: Muutsin pealkirja
Põhjus: Muutsin pealkirja
-
- Keemik
- Postitusi: 8
- Liitunud: 13 Mai 2011, 22:55
- Haridustase (kraad): magister
- Eriala ja kursus: keemia doktorantuur, 2. aasta
Re: palun abi
Erinevalt sahharoosist on laktoosis vaba poolatsetaalrühm, mis reageerib nagu aldehüüd, st annab ka hõbepeeglireaktsiooni.
Glütserüültrioleaadi hüdrogeenimise kohta vaata eelmist teemat.
Glütserüültrioleaadi hüdrogeenimise kohta vaata eelmist teemat.